Control nedistructiv (US + LP)

Control nedistructiv (US + LP)

Datorită dezvoltării progresive pe parcursul celor 20 ani de activitate, MIRAS a încercat să ofere o paleta cât mai largă de servicii, tocmai pentru a putea veni în întâmpinarea cerințelor clienților. Astfel, partea de servicii oferite clienților s-a dezvoltat în același ritm cu activitatea comercială, ajungând în prezent să putem oferi clienților servicii suplimentare precum: control nedistructiv cu ultrasunete (US), examinări nedistructive cu lichide penetrante (LP), analiza chimică, determinarea durității prin metoda Poldi, cât și un program de lucru flexibil.

Control nedistructiv cu ultrasunete (US)

Controlul nedistructiv cu ultrasunete (US) este disponibil încă din 2009 și este oferit clienților și proiectelor cu cerințe ridicate de asigurare a calității materialelor livrate. Controlul US determină defectele interioare (volumetrice) ale materialelor și sudurilor, fiind realizat cu aparatură de ultima generație - Olympus EPOCH LT și EPOCH 600. Personalul Miras este acreditat cu Nivel 2 conform SREN ISO 9712. În baza certificărilor de care dispunem putem emite buletine de US în conformitate cu SEP 1920, SEP 1921, EN 10160, EN 10308, EN 10228-3. Dimensiunile minime pentru care se poate realiza controlul US este de 6mm pentru table și 20mm pentru oțel rotund.

Control nedistructiv cu lichide penetrante (LP)

Începând cu 2012 am adăugat în lista serviciilor oferite și controlul cu lichide penetrante (LP) ca un serviciu complementar controlului US. Acest tip de examinare nedistructiv ajută la determinarea defectelor de suprafață, atât pentru materiale cât și pentru suduri.