Servicii

Datorită dezvoltării progresive continue pe parcursul celor peste 20 ani de activitate, MIRAS a încercat să ofere o paletă cât mai largă de servicii pentru a putea veni în întâmpinarea cerințelor clienților. Astfel, partea de servicii oferite clienților s-a dezvoltat în același ritm cu activitatea comercială, ajungând în prezent să putem oferi clienților: fasonări oțel beton, confecție metalică, debitări, transport, control nedistructiv, analiză chimică cât și un program de lucru flexibil.

Fasonări oțel beton

În cadrul punctului de lucru din localitatea Bănești, județul Prahova, MIRAS deține un modern centru de prelucrare a oțelului care oferă la comandă servicii de fasonare oțel beton, confecții metalice, elemente și subansamble din oțel executate conform cerințelor clienților.

• Centrul areo capacitate de 2000 tone/lunăși este dotat cu utilaje automate la cele mai înalte standarde de calitate, unde putem FASONA:

• Oțelul beton cu dimensiuni cuprinse între Ø 6 și Ø 40 mm;

• Piloți sudați automat cu diametre de la 200-1600 mm;

• Carcase rectangulare sudate automat, cu dimensiuni cuprinse între 150x150 și 650x650mm;

• Sisteme de verificare piloți forați(țeavă și tobe injecție);

• Secția de debitare table și execuție confecție sudată este dotată cu mașini automate cu comandă numericăși utilaje de sudare unde putem executa:

• Repere debitate din tablăși profile;

• Elemente confecție metalică;

• Structuri sudate conform EN 3834 și EN 1090

• Se asigură transport, consultanță, montaj;

• Produsele executate sunt livrate în conformitate cu standardele de calitate în vigoare, fiind însoțite de documente de calitate, declarații de conformitate, teste și încercări mecanice.

Confecție Metalică

Începând cu anul 2016 am inaugurat o facilitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp având la baza o dotare complexă cu utilaje cu comandă numerică moderne, unde putem realizaproiecte complexe de structuri metalice,în conformitate cu EN 3834 și EN 1090 din toată gama de profile sau țevi.

Dotările facilității de producție cuprind :

• Linie CNC – FICEP pentru prelucrareaprofilelormetalice tipIPE, HEA, HEB, UNP, având în dotare ounitate de găurire șio unitate de tăiere cu fierăstrău banda

• Mașini CNC de debitat tablă cu plasmă sau oxi-gaz SOITAAB, FICEP (cu posibilitate de găurire prin așchiere), de la cele mai simple forme, până la cele mai complexe, cu grosimi de tablăcuprinse între 3 și 180 mm

• Echipamente de sudurăsemiautomatăcu sârmăînmediu protector de gaz MIG – MAG

• Foarfecă ghilotină, mașină de filetat buloane, strung universal, mașină de găurit radial

• Cabină de vopsitorie GTV, instalație de sablare cu alice

• În încercarea de a oferi o gamăcât mai largă de servicii, am pus la dispoziția clienților interesați un serviciu de prelucrări mecanice, precum realizarea de buloane, piese debitate atipic, gușeuri, nervuri, plăci de bază, susțineri, tiranți.

Transport

Parcul auto propriu este format din peste 25 camioane cu lungimi cuprinse între 6/13.5 m și cu o greutate transportabilă de 2, 5 / 3, 5 / 10 / 21 tone. Datorită acestui parc auto am reușit să eficientizăm transportul, astfel am reușit să satisfacem comenzi pe camion întreg, dar și comenzi pentru care au fost necesare cuplaje.

Debitări

Centrul de debitări poate realiza debitări mecanice de precizie, debitări oxi-gaz, debitări plasmă, debitări de profile, debitări cu ghilotina. Debitările mecanice de precizie se adresează mai ales clienților de oțeluri(rotund, pătrat, lat, hexagon) pentru care precizia de tăiere este foarte importantă. Tot pentru aceștia, folosirea fierăstrăului mecanic în locul tăierii cu flacără este necesară pentru a nu se deteriora calitatea materialelor în zona de taiere. Cele 4 mașini de debitat KASTO cu bandă pot asigura debitări cu o precizie de 0, 5 mm și o planeitate perfectăpână la dimensiuni de 560x600mm. Planeitatea și precizia tăieturilor se pot garanta la piese chiar și de 6 mm lungime. Gama materialelor care se pot tăia este mare, de la materiale foarte moi precum(S235) până la materiale dintre cele mai tari(C120, oțeluri de scule, oțeluri rapide, inox). MIRAS dispune și de o mașină de tăiat cu bandă pentru debitarea profilelor și euro-profilelor. Calitatea și precizia debitării face față cu brio și celor mai pretențioși și exigenți constructori.

Debitările OXIGAZ se realizează cu CNC de debitat table(ESAB, SOITAAB, FICEP) și le oferim cu precădere clienților care doresc bucăți din materialele comercializate și nu formatul întreg furnizat de producători. Aceste debitări se adresează mai ales materialelor ca tablă, oțeluri uzuale, rareori profile, dar și clienților care nu au mijloace de transport adecvate materialelor prea lungi sau prea grele.

Debitările cu plasmă se realizează cu aceleași mașini CNC de mai sus și sunt oferite clienților pentru care calitatea debitării oxi-gaz nu este îndeajuns. Totodată, pentru realizarea unor repere de dimensiuni reduse se folosește plasma, care mai are și avantajul că piesele obținute se deformează mult mai puțin decât în cazul precedent.

Control Nedistructiv (US + LP)

Controlul nedistructiv cu ultrasunete(US) este disponibil încă din 2009 și este oferit clienților și proiectelor cu cerințe ridicate de asigurare a calității materialelor livrate. Testarea se face cu aparatură modernă de către personal acreditat, capabil să emită certificate de control US în conformitate cu EN în vigoare. Clasa de US pentru care putem emite certificate în cazul tablelor începe de la clasa E0S0 până la E3S3, iar în cazul oțelurilor rotunde și pătrate întreaga clasă de US conform SEP 1921. Din 2012 am adăugat în lista serviciilor oferite și controlul cu lichide penetrante(LP) ca un serviciu complementar controlului US oferit cu succes de mai bine de 4 ani.

Laborator Analize Chimice

Pentru completarea serviciilor de 5* oferite clienților noștri, începând cu 2011 am inaugurat laboratorul de analize chimice prin care putem determina compoziția chimică prin metoda spectrală pentru principalele elemente chimice.